четвер, 9 квітня 2020 р.

Нервувати чи заспокоїтись?)))


Нервувати чи заспокоїтись?)))
Ми починаємо нервувати в ситуаціях, які вважаємо або загрозливими нашому житті, або відповідальними. Для того, щоб навчитися внутрішнього спокою, багатьом потрібен час, а деякі починають цьому вчитися лише тоді, коли стрес стає постійним.
Як заспокоїтись та не бути жертвою у критичних ситуаціях – далі у матеріалі.
1. Контакт з водою
Миття посуду - це безкоштовний сеанс гіпно-психотерапії. Шум чистої проточної води зніме втому і забире з собою весь «бруд», не тільки побутовий.
Крім миття посуду існує загальновідома класика: прийміть ванну, душ, сходіть в лазню, підіть рано вранці або ввечері - купатися на море, на річку, на озеро, до джерела. Освіжіться.
2. Рахунок до 10
Просто порахуйте до десяти. Повільно. Контролюючи свої вдихи і видихи. Так рекомендують лікарі та спортивні тренери.
3. Нормальний сон
Намагайтеся спати не менше 7 годин на добу. Оптимальною є тривалість сну 8-9 годин. Якщо вам не вдається висипатися як слід кожен день, то обов'язково робіть це хоча б один раз на тиждень.
4. Поплачте
Плач знімає стрес. Під час цього процесу разом зі слізною рідиною з організму виходять токсичні речовини, які утворюються під впливом гормонів стресу. Якщо не вдається поплакати – придумайте жалісливу тему для цього.
5. По можливості уникайте стресових ситуацій
Як правило, ми дратуємося через дрібниці – затори на дорогах, запізнення автобуса, черга в магазині, погана погода. Запам'ятайте: важливо те, як ми ставимося до якоїсь ситуації, а не те, що відбувається насправді.
6. Зробіть масаж голови і обличчя
Масаж обличчя пензлями: гладка шкіра та здорові нерви
На голові зосереджена велика кількість нервових закінчень і багато людей несвідомо, нервуючи, проводять по волоссю та роблять легкий масаж. Зробіть це усвідомлено: «пройдіться» пальцями як гребінцем по шкірі голови від чола до потилиці. Масажними рухами розітріть щоки, лоб, круговими рухами від себе розітріть виски.
7. Ароматерапія
Приємні аромати впливають на наш нюх і дають потужний заспокійливий ефект. Для створення атмосфери добра та хорошого настрою підійдуть спреї, аромапалички і аромалампи.
8. Робота
Захоплення своїми обов'язками на роботі, додаткові завдання - дуже доречні за необхідності відволіктися від проблеми. Такий варіант підходить для тривалого стресу.
9. Прослуховування музики, звуків природи, перегляд фільмів
Після важкого дня буває корисно прослухати музику. Рекомендують релаксаційну музику – класику, східні або етнічні мелодії, нью-ейдж. Багатьом допомагають розслабитися звуки природи, спів птахів, шум лісу або моря. Можна також подивитися улюблену комедію.
10. Зверніться до фахівця
Якщо жодна з рекомендацій вам не допомогла, краще звернутися до психолога або психотерапевта. Лікар поспілкується з вами, проведе тести, пропрацює з вами стресові ситуації і їхні причини та покаже, як ефективно давати раду з нервовими розладами.
Подивіться на ситуацію з іншого боку. Все, що приносить роздратування, має зворотний бік. Зауважте позитивні моменти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Медіаграмотність в протидії гібридній загрозі та пропагандистському впливу

  Одна зі стратегічних цілей дезінформації – посіяти серед читачів та глядачів хаос та зневіру. Світ, у якому читач вважає, що довіряти не м...